گرانترین و ارزانترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال ۲۰۱۸ توسط واحد تحقیقات اکونومیست بررسی و اعلام شد. برای مقایسه بین شهرهای جهان، قیمت مواد مصرفی متداول مانند مواد غذایی، نوشیدنیها، سیگار، سوخت، همچنین میزان تورم و درگیریهای سیاسی در نظر گرفته شده است.
در این تحقیق شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا به عنوان مرجع انتخاب شده و با دادن رتبه ۱۰۰ به این شهر، باقی شهرهای دنیا ارزیابی شدند. از این ده شهر گران دنیا، ۵ شهر در قاره اروپا، ۴ شهر در قاره آسیا و یک شهر در قاره اقیانوسیه واقع شدهاند.
گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال جاری میلادی به ترتیب سنگاپور (سنگاپور)، پاریس (فرانسه)، زوریخ (سوئیس)، هنگکنگ (هنگکنگ)، اسلو (نروژ)، ژنو (سوئیس)، سئول (کره جنوبی)، کپنهاگ (دانمارک)، تلآویو (اسرائیل) و سیدنی (استرالیا) هستند.
این رتبهبندی نسبت به سال گذشته دستخوش تغییراتی شده است و بجز سنگاپور و سئول که رتبه خود را حفظ کردهاند، جایگاه باقی شهرهای اعلام شده در این لیست تغییر یافته است. به عنوان مثال تورم بسیار کم سبب شد که توکیو و اوزاکا که سال قبل در میان ۱۰ کشور گران دنیا بودند از این لیست خارج شوند اما سئول بخاطر تورم بالا از جایگاه بیست و پنجمین شهر گران دنیا در سال گذشته به جایگاه ششم در سال جاری برسد.
در این بررسی همچنین به ارزانترین شهرهای دنیا نیز پرداخته شده است. از این ده شهر ارزان دنیا، ۶ شهر در قاره آسیا، ۲ شهر در قاره آفریقا، یک شهر در قاره آمریکا و یک شهر در قاره اروپا واقع شدهاند.
ارزانترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال جاری میلادی به ترتیب دمشق (سوریه)، کاراکاس (ونزوئلا)، آلماتی (قزاقستان)، لاگوس (نیجریه)، بنگلور (هند)، کراچی (پاکستان)، الجزیره (الجزایر)، چنای (هند)، بخارست (رومانی) و دهلی نو (هند) هستند.
این رتبهبندی نیز نسبت به سال گذشته دستخوش تغییراتی شده است و بجز الجزیره، بخارست و دهلی نو که رتبه خود را حفظ کردهاند، جایگاه باقی شهرهای اعلام شده در این لیست تغییر یافته است.
دمشق و کاراکاس اما سقوط قابل توجهی داشتهاند. دلیل اصلی این سقوط این دو شهر مشکلات سیاسی و اقتصادی است. جنگ داخلی در سوریه به هفتمین سال خود رسیده است و خیابانهای کاراکاس در سال گذشته شاهد درگیریهای بسیار بین پلیس و مخالفان نیکلاس مادورو، رییس جمهوری این کشور بود.